На 7 юли морската ни столица Варна ще стане център на едно от най-големите събития в света на бойните изкуства - Superkombat World Grand Prix III. Зрелището ще се излъчва на живо в 4 континента, 75 страни, над 123 милиона домакинства и на над 20 езика.

Първите два турнира тази година се проведоха в Подгорица (Черна гора) и Клуж-Напока (Румъния). Едни от най-уважаваните бойци в К-1 от цял свят ще се качат на ринга на 7 юли във Варна.

Атлети като Алексей Игнашов, Каталин Морошано, Фреди Кемайо, Исмаел Лондт и Раул Катинаш ще осигурят една незабравима гала вечер на феновете на бойните изкуства. Големи са шансовете български боец да бъде за първи път част от тези събития, пише "24 часа". Концепцията на Superkombat е базирана на боеве в тежка категория по правилата на К-1 между бойци от цял свят, произлизащи от различни бойни дисциплини като бокс, кикбокс, ММА, джудо, карате, Муай Тай, борба и кунг фу което е още една причина за засиления зрителски интерес.

В момента Superkombat е в позицията на единствената в света промоция за елиминации на бойци в тежка категория, излъчвана по целия свят. Всички събития на сезона се излъчват на живо по Eurosport International.