Полина Трифонова спечели три титли на Държавното първенство по тенис на маса, което се състоя в Панагюрище. Впечатление направи и 14-годишният Йоан Величков, който успя да спечели сребърен медал.

Трифонова, която представяше България на Олимпиадата в Токио миналото лято, взе за пети пореден път златото на сингъл след победа на финала с 4:1 гейма над Калина Христова. На двойки тя и Мария Йовкова триумфираха срещу Калина Христова и Надя Убчева с 3:1, а на смесени двойки Трифонова и Христос Христонов надделяха на финала над Денислав Коджабашев и Мария Йовкова с 3:1.

При мъжете също с три медала се отличи Коджабашев със злато на двойки с Теодор Александров, сребро на смесени двойки и бронз на сингъл.

Шампион при мъжете индивидуално стана Петьо Кръстев след успех над защитаващия титлата си Теодор Александров с 4:1 гейма, с което взе реванш за загубата си на финала през миналия сезон.

Фурор в надпреварата при мъжете направи 14-годишният Йоан Величков, който взе сребро на двойки заедно с Петьо Кръстев след драматична загуба на финала с 2:3 от миналогодишните шампиони Коджабашев и Александров.

ФИНАЛИ:

Жени: Трифонова (ЦСКА) - Христова (Корабостроител) - 4:1

Мъже: Кръстев (Maрек Дигеста) - Александров (Дунав) - 4:1

Двойки жени: Трифонова (ЦСКА)/Йовкова (Комфорт) - Христова/Убчева (Корабостроител) - 3:1

Двойки мъже: Коджабашев (Марек Дигеста)/Александров (Дунав) - Кръстев/Величков (Марек Дигеста) - 3:2

Смесени двойки: Христонов (Боровец)/Трифонова (ЦСКА) - Коджабашев (Марек Дигеста)/Йовкова (Комфорт) - 3:1

Шампионката Полина Трифонова:

14-годишният Йоан Величков: