Спасителни екипи откриха телата на две жени на един от склоновете на Монблан в близост до община Шамони. Френският регионален вестник „Le Dauphiné“ съобщава, че една от загиналите е 26-годишната световна шампионка по ски алпинизъм Адел Милоз.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Причината за трагедията все още не са установени. По предварителна информация жената се е изкачвала по стандартния маршрут до връх Пен (Peigne), който се смята за класически и не особено опасен, като е била придружавана от инструктора си. Сигналът за тревога е подаден от туристи, които са се изкачили до върха в петък следобед. Наложило се е спасителите да ги евакуират, тъй като заради преживяния психологически шок те не били в състояние да слязат самостоятелно. Започнало е разследване.

Адел Милоз спечели две победи на световното първенство по ски-алпинизъм през 2017 г. в спринта и индивидуалната надпревара. Година по-късно триумфира в спринта на европейското първенство. И става трикратна златна медалистка на шампионата на Франция. На 15 август родената в Савоя млада жена трябваше да положи изпит за планински водач в Националното училище по ски и алпинизъм (ENSA) в Шамони.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК