Най-голямата верига за организирани бягания у нас 5kmrun окупира България. Превърналите се в традиция съботни 5-километрови състезания вече ще се провеждат не само в София (в Южния и Западния парк), Пловдив, Варна и Бургас, а и на още няколко точки в страната. 

Преди около две седмици 5kmrun обяви най-новата си инициатива - 5kmrun Сателит за разширяване провеждането на популярнoто мероприятие. Стартът й бе летящ, като вече 5kmrun ще се провежда в редица градове, в които изявени атлети проявиха интерес и изразиха готовност да организират бяганията.

Днес стана ясно, че и Сливен се включва в огромното семейство, основано от Георги Станоилов през 2013 г. 

5kmrun Сателит Сливен ще се организира от Костадин Новаков и сестра му Ваня Новакова - две известни лица в ориентироваческите и бегачески среди, редовни участници в 5kmrun Бургас. Първото организирано 5-километрово бягане в класацията на 5kmrun Selfie (индивидуално и отборно) ще се проведе на 30 януари от 10:00 часа, стартът е пред лекоатлетическа зала "Васил Левски" в града под Сините камъни.

Хасково беше първият официален сателит на 5kmrun, след което с такъв се сдобиха още Разград, Търговище, Димитровград и Несебър. В близките дни се очаква още градове да се присъединят към най-голямата верига за организирания бягания в България. 
 

Несебър е петият сателит на 5kmrun! Градът с най-красивото трасе за 5км! Мястото, където лицевите опори са част от 5-те...

Публикувахте от 5kmrun в Четвъртък, 21 януари 2021 г.

 

И Селфи раздава ОТБОРНИ Годишни награди, а в индивидуалната надпревара, 100 души ще печелят по точки в края на годината! Това са две от темите в бюлетина, вече качен в нашия инфо сайт, вижте повече: :)

Публикувахте от 5kmrun в Понеделник, 25 януари 2021 г.