Целувката на Кубрат Пулев и репортерката Джени Суши разбуни духовете по цял свят през последната седмица. Европейската ни шампионка по бокс Стойка Петрова определи тази целувка като признателност от Кубрат към репортерката, но в никакъв случай не става въпрос за насилие. „След всеки един мача, особено в неговия случай, когато залогът е голям, има огромно напрежение. След приключването на мача настроението е приповдигнато. В този смисъл го отдавам на емоцията”, коментира пред bTV Стойка Петрова.

Winbet - победата е емоция! (18+)

По думите на адвокат Йорданка Бекирска, изпълнителен директор на фондация "Български адвокати за правата на човека", липсата на съгласие при една такава спонтанна целувка с човек, който не ти е близък, не може да бъде прието по нито един международен стандарт и в нито една държава. Според нея той в момента е уязвим и мълчанието му издава това. По думите й публикуването на клип, в който Джени танцува предизвикателно, отново без нейното съгласие, утежнява още повече положението му.

Стойка Петрова обясни, че може би тази тема е станала плод на такава широка дискусия, защото това е нетипично и не се случва често в бокса. Адвокат Бекирска допълни, че единственото нещо, което ще обсъжда съдът, е дали репортерката е била съгласна на тази целувка и няма да бъде коментирано поведението й преди и след мача или облеклото й. „В никакъв случай не защитавам тезата, че тя е жертва на сексуален тормоз. Казвам, че принципно, когато липсва съгласие между двама души, тогава има проблем”, уточни Йорданка Бекирска.