Най-добрият ни скиор Алберт Попов записа ново престижно класиране през този сезон в състезанията от Световната купа по ски-алпийски дисциплини. Българинът завърши 11-и след втория манш на нощния слалом в австрийския курорт Шладминг, което е е изравнено най-добро класиране за сезона. Първият път, в който той постигна това бе на другия нощен слалом в Мадона ди Кампильо преди Коледа. 

След първия манш Алберт Попов беше девети и правеше страхотно второ спускане по пистата "Планай" с добро време в първите два сектора, но на финалните метри се забави и бе шести във временното класиране. В крайна сметка той завърши на 11-ата позиция.

Германецът Линус Щрасер спечели надпреварата пред норвежеца Лей Атле Макграт и австриеца Мануел Фелер. Най-бързият от първия манш Кристофър Якобсен от Швеция и вторият Джулиано Рацоли от Италия отпаднаха след пропуснати врати по пистата. Това позволи на Щрасер да стане шестият различен победител в шест слалома от началото на сезона в Световната купа. До момента победи имаха Клеман Ноел (Франция), Себастиан Фос-Солевог (Норвегия), Линус Щрасер (Австрия), Лукас Бротен (Норвегия) и Дейв Райдинг (Великобритания).

С победата си Щрасер се изкачи на четвъртата позиция в класирането в дисциплината с актив от 178 точки. Пред него са Бротен с 257, Фос-Солевог с 220 и Фелер със 185. Двамата норвежци Бротен и Фос-Солевог завършиха съответно 12-и и шести днес. Алберт Попов е 21-и в класиране в слалома с 85 пункта.

В генералното класиране за Големия кристален глобус лидер с 1200 точки е Марко Одермар (Швейцария), следван от Александър Омод Килде (Норвегия) с 825 и Матиас Майер (Австрия) с 692. Днешния победител Щрасер е 24-и с 200, а Аби – 65-и с 85.

Предстоят Олимпийските игри в Пекин, които започват на 4 февруари, като програмата на скиорите в китайската столица започва на 5 февруари със спускането. Следващите стартове за Световната купа ще бъдат на 26 и 27 февруари в Гармиш-Партенкирхен, където ще се проведат два слалома.