Алберт Попов записа най-доброто класиране в кариерата си за Световната купа по ски-алпийски дисциплини. 24-годишният софиянец зае четвъртото място в последния слалом за сезона във френския курорт Куршевел.

Най-добрият български алпиец бе 22-ри в първия манш и с много силно второ спускане зае четвъртата позиция място с общо време 1:35.45 минута, като само 16 стотни не му достигнаха да се качи на подиума.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

До момента най-доброто представяне на българина за Световната купа бяха две шести места в Шладминг през 2019 и 2021 година, а на Олимпиадата в Пекин през февруари се класира девети.

Победител в последния за сезона слалом стана норвежецът Атли Лий Маграт, който изпревари сънародника си Хенрик Кристоферсен и Мануел Фелер от Австрия.

За 27-годишния Кристоферсен второто място днес се оказа напълно достатъчно, за да спечели за трети път в кариерата си малкия Кристален глобус в дисциплината слалом след сезон 2015/16 и 2019/20.

Алберт Попов приключва сезона в Световната купа с общо 147 точки, подобрявайки досегашното си върхово постижение, което бе от 95 точки.