Испанският колоездач Алберто Контадор се завръща на пистата другия месец, след като изтече наказанието му за употреба на допинг. Той ще бъде част от отбора на “Саксо Банк” в състезанието Енеко Тур, което стартира на 6 август и преминава на територията на Холандия и Белгия.

Контадор е наказан от месец февруари заради положителна проба на кленбутерол, като пробата е взета по време на Тур дьо Франс през 2010 година. “Тази обиколка е много специална за мен поради няколко причини. Отново се връщам на шосето и вече гледам напред”, каза Контадор по повод предстоящото му завръщане. 29-годишният испанец ще използва това състезание като част от подготовката за тазгодишното издание на Вуелтата на Испания, чието начало е на 18 август.

Алберто Контадор е роден на 6 декември 1982 година. Той е един от петимата колоездачи с титли от трите големи състезания (Тур дьо Франс, Джиро д`Италия и Вуелта-та на Испания). Считан е за един от най-добрите състезатели от своята генерация. Известен е най-вече с успешните си атаки при изкачване./БЛИЦ