Роденият в Русе Александър Георгиев направи 36 спасявания за шампиона на НХЛ Колорадо Авъланч при победата с 6:3 над Кълъмбъс Блу Джакетс. Срещата беше част от международните серии на хокейната лига на САЩ и Канада и се проведе във финландския град Тампере.

Финландският нападател на „лавината“ Мико Рантанен се отличи с три гола за победата на тима си. Кейл Макар се отчете с гол и асистенция, Логан О'Конър и Джей Ти Комфер също се разписаха, Нейтън Маккинън допринесе с четири асистенции.

Нападателят на Кълъмбъс Патрик Лайне блесна с гол и асистенция в родния си град. Якуб Ворачек и Шон Курали също вкараха за Блу Джакетс, а латвийският страж Елвис Мерзликинс отрази 30 удара. Колорадо и Кълъмбъс тази вечер ще проведат втория мач помежду си в Тампере.

Себастиан Ахо завърши с три гола и асистенция за победата на Каролина Хърикейнс с 5:3 над Бъфало Сейбърс като домакин. Успехът бе четвърти пореден за „ураганите“. Мартин Нечаш добави едно попадение и две голови подавания, а Йеспери Конканиеми също се разписа за победата.

Андрей Свечников и Теуво Теравайнен добави по две асистенции за Хърикейнс, докато Анти Раанта направи 22 спасявания.

Джейкъб Брайсън, Виктор Олофсон и Расмус Далин отбелязаха за гостите, които спряха серията си от три поредни победи.