Аматьорски турнир по ММА ще се проведе на 8 октомври в Пловдив в зала “Олимпиада”. Турнирът ще бъде и подбор на бойци за следващите гала вечери. Категориите са следните: до 66 кг; до 72 кг; до 78 кг; до 84 кг; до 90 кг и над 90 кг.

За да не бъдат ощетени спортове като кикбокс, муай тай, карате и други, ще бъдат позволени всички удари с крака и ръце включително колена в стойка, както и ударите с коляно при защита от влизане в краката. Разрешени са също ударите в тялото на противника на земята. Забранени са ударите с лакти и всякакви удари в главата на противника когато е на земята. За да не бъдат ощетени също граплинг ориентираните стилове като джудо, самбо, борба и други, ще бъдат позволени всички хвърляния и ключове, на краката, ръцете както и душене. Също така ще се използват протектори само на ръцете, краката, слабините и гума за уста.

Официалното теглене на бойците е в деня на събитието от 8:00 до 10:00 часа. Времетраенето на един мач е 2 рунда по 3 минути с една минута почивка между рундовете./БЛИЦ