Националният ни ансамбъл по художествена гимнастика спечели приза „Отбор на месеца“ за март. Грациите ни взеха сребърен медал на финала на два обръча и три чифта бухалки от Световната купа в Лисабон и завоюваха отличието за втори пореден месец.

Момичетата на треньора Ина Ананиева - Михаела Маевска, Ренета Камберова, Христиана Тодорова, Цветелина Стоянова и Цветелина Найденова, изпревариха националния отбор по футбол.

„Състезанието в Лисабон беше много тежко, доволна съм заради ситуацията, от която излязоха момичетата, защото след първия ден останахме 9-и, извън осмицата. След втория ден те изиграха едно перфектно съчетание, което говори за един много силен психически устойчив отбор, с голяма рутина. Не съм доволна от грешките, надявам се и те да са си взели поуките, за да не ги повторим в Песаро. Но повярвайте ми, конкуренцията е убийствена“, сподели Ина Ананиева.

Грациите ни заминават за утре за Световната купа в италианския град Песаро, която ще се състои от 10 до 12 април.

„Очаквам да си изиграят съчетанията без грешка, от там нататък не ме интересува. Дали е Световна купа, Европейско първенство или Световно първенство - конкуренцията е голяма, силните отбори са в Европа. Очаквам те да играят много силно на турнира в Песаро“, каза още треньорката.

„Аз внимавам да нямат допълнителни дразнители преди състезание, като мен, затова казвам, че се опитвам да ги изолирам от странични фактори. И на мен ми трябваше доста време докато свикна с това“, допълни Ананиева.