Ансамбълът на България по художествена гимнастика пропуска Европейското първенство в украинската столица Киев в края на ноември заради положителен тест за COVID-19 на едно от златните ни момичета Ерика Зафирова. Всички останали от състава са добре, но ще бъдат под карантина минимум 10 дни според разпоредбите. Така ансамбълът няма да може да вземе участие на шампионата на Стария континент от 26 до 29 ноември.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Двете състезателки в индивидуалната надпревара Боряна Калейн и Катрин Тасева продължават подготовка за Европейското. Ева Брезалиева и Стиляна Николова също се подготвят в зала "Раковски" за шампионата в столицата на Украйна. Двете също дадоха положителен резултат за коронавирус, но се възстановиха и в момента тренират. По-тежко беше състоянието на Татяна Воложанина, която беше приета в болница с двустранна бронхопневмония, но след отрицателен резултат от PСR-теста беше изписана и в момента се възстановява.

Засега индивидуалистките при жените и девойките са здрави. Те и техните треньори имат желание да участват, но времето и ситуацията в България и Украйна през следващите дни ще покажат дали това ще е възможно да се случи.