Най-добрият ни плувец Антъни Иванов започна отлично 2021 година, постигайки две победи в САЩ. Осмият в света на 200 метра бътерфлай от първенството в Будапеща през 2017 г. участва във вътрешното състезание на университета, в който учи - "Вирджиния Тех".

21-годишният Антъни Иванов успя да победи в нестандартната дисциплина 1000 метра кроул с време 9.04.87 мин, което е четвъртото най-бързо за всички времена в историята на университета. 

Българинът спечели и на 200 метра бътерфлай, като победи Джоузеф Скуулинг - сингапурецът, който на Олимпиадата в Рио де Жанейро 2016 г. поднесе сензацията, побеждавайки във финала на 100 м бътерфлай емблемата на плуването Майкъл Фелпс.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Антъни не успя да спечели единствено в старта на 100 м бътерфлай. Там победата завоюва Скуулинг, а Иванов завърши втори.

Следващото състезание на родения във Велико Търново плувец ще бъде на 16 януари. 

Иванов е един от тримата български представители в плуването, които покриха норматив за участие на Олимпиадата в Токио. Квоти имат още Йосиф Миладинов и Калоян Левтеров. 

"Първото състезание за година мина по-добре от очакваното. Пробвах нови дисциплини, постигнах лични времена. Токио е все по-близо, но аз съм все по-готов", написа доволният Антъни в социалните мрежи.