Европейският вицешампион за младежи Антъни Иванов продължава плувната си кариера като състезател на Вихрен (Сандански). Това съобщи пред BGswim.info старши треньорът на клуба Николай Вакареев. Антъни Иванов плува в лагерна обстановка под негово ръководство още след европейското първенство за младежи в Унгария, очаквайки да получи зелена светлина за олимпийските игри в Рио де Жанейро.

Националният рекордьор в мъжкия бътерфлай се раздели с треньорката Роза Георгиева, извела го като състезател на младата търновска школа Етър 2000 до резултатите, които впечатляват не само нашата плувна общественост, но и зад граница.

Иванов ще бъде картотекиран скоро във Вихрен, а връзката му със Сандански не само професионална, но и емоционална. Това е родният град на баща му – Антон Иванов- бивш делфинист.

Присъединяването на Антъни Иванов към Вихрен прави още по-силен отбора, в който лидер е шампионът и рекордьорът в средните и дълги кроулови плувания и състезания в открити води Венцислав Айдарски. Ще бъде най-интересно щафетата на 4 по 200 метра св. стил, където в каре с другите кроулови таланти на Вакареев със сигурност ще бъде атакувано върховото постижение в дисциплината.