Бившият украински щангист Генадий Красилников е арестуван, след като с още трима приятели е помагал на руската армия.

Вече четвърти месец Русия продължава да атакува Украйна, изстрелвайки ракети и окупирайки територии. Наскоро украинците освободиха град Чугуев в Харковска област, а в града бяха задържани четирима диверсанти, които помагали на руснаците при атаките на града. Един от тях е известният украински щангист Генадий Красилников. Спортистът е обвинен, че е работил за руската армия.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Трябва да се отбележи, че преди осем години Красилников е бил доброволец, помагайки за евакуацията на населението и доставяйки хуманитарна помощ.

Според Tsenzor.net 45-годишният спортист заедно с трима съучастници са помогнали на руските военни да коригират огъня по позициите на въоръжените сили на Украйна.

Красилников два пъти се състезава за Украйна на Летните олимпийски игри през 2000 и 2004 година в категория над 105 кг, завършвайки съответно 9-и и 4-ти. Автор е на национални рекорди по вдигане на тежести. През 2002 г. става победител в Световното първенство по вдигане на тежести за ученици. От есента на 2014 година Красилников става треньор и започва активно да се занимава с доброволческа дейност.

 ОЩЕ ПО ТЕМАТА: СПОРТЪТ И ВОЙНАТА В УКРАЙНА