Излязоха нови подробности около скандала с арестуваните спортисти на световното първенство по ски северни дисциплини, което се провежда в австрийския зимен център Зеефелд.

26-годишният австрийски състезател по ски-бягане Макс Хауке е бил задържан в момент, в който взима допинг. В момента на провеждането на акцията в тялото му тъкмо е била вливана свежа кръв. Видео от момента беше разпространено от интернет портала vol.at.

Интересното е, че базата за осъществяване на вливането на кръвен допинг е била маскирана като фризьорски салон, разположен само на 80 метра от хотела на австрийския отбор. Забранената процедура е била извършвана от бащата на германския лекар Марк Шмид, който беше закопчан в Дуисбург като част от операцията.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Както е известно, в сряда бяха арестувани петима участници на световното първенство в Зеефелд. Задържани са двукратният медалист от световни първенства Алексей Полторанин (Казахстан), австрийците Макс Хауке и Доминик Балдауф, както и естонците Карел Тамярв и Андреас Веерпалу. С белезници се оказали и двама медицински служители. Единият е бащата на Шмид, както и негов асистент.

Задържаният доктор Марк Шмид, заедно с майка си Хайдрун, е въртял клиника за спортна медицина, в която е имал над 50 клиенти. Предполага се, че лечебното заведение и прикритие на център за допингиране на спортисти.