Двукратният олимпийски шампион Армен Назарян се впусна в екстремно перидзивакателство в надпревара с бикове. Именитият ни борец се включи в ТВ шоуто “Голямата надпревара”, заснето в парижкото предградие Серни. В състезанието участваха осем отбора – Русия, Беларус, Украйна, Армения, Франция, Китай, Чехия и Англия.
 
Спектакълът събра редица известни спортисти – бившият световен шампион по бокс Николай Валуев (Русия), олимпийският шампион по борба Алексей Мишин (Русия) и бившият френски футболен национал Юри Джоркаеф. Армен Назарян се състезава за родината си Армения, пише в. “Труд”.
 
За всяка задача регламентът позволява само 2 часа, за да бъде разучена. А на ден са по 6 състезания, две от които са с бикове. Назарян, освен че се справя перфектно, е и рекордьор по участие в надпреварите с биковете. Борецът е получил прободни рани по крака и ръката. Някои участници нямат този късмет и са откарани в болница.
 
При първото си участие в шоуто Армения се нарежда на трето място. Първи са многократните победители от Русия, които идват с внушителен брой състезатели – близо 200. Всеки участник взима по 10 000 долара за включването си в спектакъла./БЛИЦ