Седемкратният шампион в Обиколката на Франция Ланс Армстронг ще участва в надпреварата и през следващата година, но в нов отбор. Това обяви самият американец в интервю за вестник "Екип". "100 % ще участвам в Обиколката и през следващата година. Скоро ще обявя нов американски партньор за нашия отбор през 2010-а", каза Армстронг.
 
В същото време "Екип" съобщи, че дългогодишния сътрудник на Армстронг Йохан Брюнел ще напусне поста си като мениджър на Астана (Казахстан), за който в момента се състезава американския колоездач. "Никога няма да се състезавам за друг освен за Брюнел", заяви по този повод Ланс Амстронг. В момента американецът е втори след 16-ия етап на "Тур дьо Франс", на 1:37 минути след лидера и негов съотборник Алберто Контадор.

Вероятно Брюнел ще стане мениджър в новия отбор на Армстронг. Почти сигурно е, че тимът ще е собственост именно на Армстронг. Запознати са уверени, че той ще носи името Livestrong, на името на фонадацията на колоездача за борба с рака. Както е известно Армстронг спечели най-голямата победа в живота си именно срещу коварната болест. Той беше на крачка от смъртта през 1996 г., когато след серия от процедури на химиотерапия победи рака на тестисите, допълнен от усложнения в областта на мозъка и белите дробове.

Армстронг заяви, че не се чувства на 37 години: "Четири години извън спорта си оказват значението. Трудно е да се върнеш отново. Следващата година ще бъде по-различно"./БЛИЦ