Асоциация „Докосни дъгата“ обявява конкурси на тема „Моят любим спортен миг“ и „По стъпките на моя любим спортист“. В предизвикателството могат да се включат ученици, студенти, младежи и млади спортисти, информираха от Асоциацията, оглавявана от д-р Денислава Ангелова.

„Даваме шанс на младежи от цялата страна да споделят своите вълнуващи, вдъхновяващи, мотивиращи и трогателни истории на спортна тематика! В конкурсите могат да се включат млади хора от 15 до 29-годишна възраст, като авторите на най-добрите текстове ще бъдат специално наградени“, споделят от Асоциация „Докосни дъгата“. 

За всички участници ще бъдат осигурени грамоти, а най-високо оценените текстове ще донесат на шестима от тях и професионален степер - отлично средство за тренировка в домашни условия.

Текстовете ще бъдат споделяни във фейсбук страницата на проекта „Младите хора – Бъдещето на България – отговорни и активни“, а жури от изтъкнати спортисти и спортни журналисти ще ги оценява. В състава на журито са Детелин Далаклиев (световен шампион по бокс), Елица Янкова (олимпийска бронзова медалистка по борба), Ивайло Иванов (европейски вицешампион по джудо и Спортист номер 1 на България за 2020 година), както и журналистите Ангел Домусчиев, Пламен Славов и Стефан Ралчев. 

Желаещите да участват в конкурса „По стъпките на моя любим спортист“ трябва да изпратят свои снимки, както и кратки разкази, посветени на любимия им спортен герой, чрез които да опишат как той е послужил за пример за избора им на спорт. 

Всички, които искат да се включат в конкурса „Моят любим спортен миг“ трябва да споделят за спортния момент, който ги е докоснал най-силно и въздействащо, оставяйки трайна емоция и следа в съзнанието им /няма значение дали сте изживяли на живо любимия си спортен миг или сте го гледали като зрител пред екрана – важното е този момент да се е превърнал в ярък спомен/.
- Няма ограничения за дължина на текстовете, форматът и интерпретацията на темите са напълно свободни.
- Текстовете може да са придружени от снимки и видео
- Един автор може да участва и в двата конкурса с два различни текста. 
- Текстовете, придружени с информация за участника (адрес, телефон, е-mail, трите имена, възраст), може да изпращате на e-mail: [email protected] или на фейсбук страницата на проекта „Младите хора – Бъдещето на България – отговорни и активни“: https://www.facebook.com/TheYoungBulgarians/
Крайният срок за участие е 30 юни, a победителите ще бъдат обявени през юли.

 

СТАРТИРАТ КОНКУРСИТЕ "МОЯТ ЛЮБИМ СПОРТЕН МИГ" И "ПО СТЪПКИТЕ НА МОЯ ЛЮБИМ СПОРТИСТ" Асоциация "Докосни дъгата"...

Публикувахте от Младите хора - Бъдещето на България - отговорни и активни в Понеделник, 31 май 2021 г.