ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Петър Стойчев и треньорът Красимир Туманов бяха обвинени във фалшификации на подписи от членове на плувен клуб "Левски". Разкритията бяха потвърдени и от зам.-шефа на ОСК "Левски" Стоян Стоянов.

През февруари 2012-а Стойчев сменя Туманов като шеф на клуба. Но немалко членове били в неведение, че е имало общо събрание, стана ясно на пресконференция. "Всички състезатели си плащаме лагерите и екипите - каза плувкинята Лидия Иванова. - Проверих в регистъра отчета за бюджета. И с изненада установих, че е имало общо събрание, на което Стойчев е избран за председател, а подписът ми е фалшифициран. Това е документна измама."

Иванова дала жалба в прокуратурата и последвали заплахи от Туманов. Получавала също анонимни обаждания да изтегли документа. По съвет на Стоян Стоянов плувкинята пуска жалба в полицията, пише "Труд".

"В Четвърто РПУ на МВР вървеше съпоставка на подписите от събранието. Но щом Стойчев стана спортен министър в служебното правителство, разследването бе спряно", каза Стоянов.

"Има и други фалшиви подписи, но колегите ми се страхуват да го кажат - заяви Адриана Прокопиева, треньорка на Лидия. - Като попитах Туманов защо това е направено, той отговори, че били повикани от бившия вътрешен министър Цветан Цветанов и Йорданка Фандъкова и те казали, че Стойчев трябвало да оглави клуба, за да може да вземе басейна."

На срещата с медиите присъстваха Илиана Раева и Ваня Гешева, които също искат да стопанисват басейна заедно със Симеон Щерев. По препоръка на Столичната община тримата се срещат със Стойчев, за да говорят за обединение при ползването на базата, но бившият министър бил категоричен, че иска да е едноличен стопанин на комплекс "Спартак". И поискал не само басейна, но и залите. И бил категоричен, че ще трябва да му плащат наем.

Час след пресконференцията Стойчев експресно свика среща с медиите, на която се отзоваха едва петима репортери. "Най-разумно е да изчакаме решението на прокуратурата - заяви той. - Тогава ще стане ясно дали всичко е законно или не. Не съм заплашвал, рекетът не е в стила ми на работа." Относно твърдението, че бившият министър е бил подкрепян от Фъндъкова и Цветанов, плувецът отсече: "Пълни глупости".