Отборът от американската бейзболна лига (MLB) Бостън Ред Сокс и питчерът Дейвид Прайс са се разбрали за седемгодишен договор, който ще донесе на бейзболиста рекордните 217 милиона долара, съобщават медиите в САЩ.

30-годишният Прай ще стане най-скъпият питчър в историята на MLB. Досега рекорда държеше звездата на Лос Анджелис Доджърс Клейтън Кършоу, който през януари 2014 година подписа седемгодишен контракт на стойност 215 милиона долара.

В четвъртък Прайс, който за последно игра в Торонто Блуи Джейс, трябва да премине медицински тестове, след което сделката официално ще бъде обявена. През миналия сезон Прайс помогна на "сините сойки" да стигнат до плейофите за първи път след 1993 година.

Договорът на Дейвид Прайс е 11-ият в бейзбола на стойност над 200 милиона долара, нареждайки се на осмо място за всички времена. Рекордът е на Джанкарло Стантън, подписал 13-годишен контракт с Маями Марлинс за 325 милиона долара, а след него се нареждат Алекс Родригес (Ню Йорк Янкис за 275 милиона долара и с Тексас Рейнджърс за 252 милиона долара), Мигел Кабрера (Детройт Тайгърс за 248 милиона долара), Алберт Пухолс (Лос Анджелис Ейнджълс за 240 милиона долара), Робинсон Кано (Сиатъл Маринърс за 240 милиона долара) и Джоуи Вото (Синсинати Редс за 225 милиона долара).