Олимпийската шампионка Румяна Нейкова няма да вземе участие в Държавния индивидуален шампионат по гребане, който ще се проведе от 29 юни до 4 юли в Пловдив, съобщиха от федерацията. Подготовката на Нейкова е насочена към третия кръг на световната купа в Люцерн, Швейцария от 10 до 12 юли, където ще участва на двойка скул с Миглена Маркова, която също пропуска първенството в Пловдив. 

Поради участието си в Люцерн в индивидуалния шампионат няма да се състезават и Васил Витанов и Златко Караиванов. В Швейцария двамата ще мерят сили с най-добрите в дисциплината двойка скул лека категория.

16 клуба са подали заявки за държавния индивидуален шампионат в Пловдив. На 29 и 30 юни е надпреварата при юноши и девойки старша възраст. На 1 и 2 юли е състезанието при юноши и девойки младша възраст и деца. На 3 и 4 юли са гонките при мъжете и жените.

На 28 юни от 8,30 часа на гребния канал в Пловдив ще се проведат контролни състезания за оформяна на състава за участие в СП за младежи до 23 г. в Рачице, Чехия от 23 до 26 юли./БЛИЦ