Английската висша лига продължава да печели вниманието на аудиторията, особено след като през последните седмици футболната четворка продължава да стои изключително близо. Към този момент можем да видим, че гражданите от Манчестър Сити, следвани от Оле Гунар и Манчестър Юнайтед, Клоп и неговият любим Ливърпул, както и добрия стар Лестър с г-н Брендън Джонсън за лидер, се опитват не само да обърнат класирането, но и да успеят да се преборят за трофея. Моментният поглед към класирането може само да ни подведе, защото тук обратите са повече от гарантирани и често ставаме свидетели на приятни и не толкова приятни изненади. Дори букмейкърите срещат затруднения в номинирането на победител, а причината за този факт е наличието на силни отбори на върха.

Миналата година забелязахме, че Ливърпул успя да грабне трофея и да постави значителна разлика пред гражданите, ала ситуацията към този момент изглежда малко по-различна. Пеп пази позицията с 44 точки и по всичко личи, че ще продължи да повишава актива. Междувременно трябва да забележим, че дяволите най-накрая намериха своето по-добро темпо и имат възможност да се изкачат напред в класацията. До някаква степен успехът им може да идва от факта, че Оле Гунар най-накрая получи правото и шансовете да развие отбора, който иска, както и да се задържи по-дълго, за да реши належащите проблеми, които успяха да изхвърлят няколко треньора като жив организъм.

Все още липсват достатъчно ласкателства по темата, но пък можем да видим, че летвата е вдигната високо и някои от по-сърцатите фенове очакват от него същите чудеса, които и Зидан сътвори за Реал Мадрид. Макар и смело твърдение, нека не забравяме, че дяволите винаги са способни да объркат нещо в последния момент. Какво се случва с Клоп и компания? Редиците на Ливърпул бяха разтресени неприятно през последния месец. Първо се сложи край на непобедимата крепост "Анфийлд", а след това феновете могат да усетят липсата на Върджил ван Дайк. Клоп все още не се е предал в състезанието и държи престижното второ място, близо до гражданите.

Що се отнася до Лестър, той продължава да бъде дивата карта в първенството. Макар и големите тимове да подобриха значително своята форма, Лестър все още не е отстъпва, забелязахме наличието на някои основни грешки през сезона, както и до този момент, но резултати има и не е трудно през следващите седмици да изненада аудиторията. С оглед на това, можем да открием и редица букмейкъри, предлагащи дългосрочни пазари, но мнението на Win bet ще ни покаже и една доста интересна прогноза за футбола на острова. Експертното мнение там ни показва, че битката се води изцяло между Ливърпул и Манчестър Сити, докато Оле Гунар се нарежда едва на 3-та позиция в надпреварата. Можем да открием и още една интересна подробност, която ще привлече по-сериозно и почитателите на риска - Челси се намира далече на 5-та позиция, а в самото класиране на първенството е още по-далеч - 7-ма позиция.

Отговорите и развръзките предстоят, но по-важното е, че следващите седмици ще открием по-важния отговор на въпроса: дали 4-те мениджъра ще успеят да направят крачката, с която да се отдалечат значително от конкуренцията или ще продължат да се движат в пакет, докато един от тях не сгреши? Предстои да разберем, но със сигурност можем да бъдем категорични, че този сезон ще бъде много обещаващ. Минималната разлика задава и следващият по-сериозен въпрос: в кой турнир треньорите ще инвестират повече сили? Все пак не трябва да забравяме, че и Шампионска лига се завръща, а този трофей отдавна е в полезрението на Пеп и компания.