Бейзболният финал на родния шампионат стартира следващата събота от 14:00 часа в Благоевград. До битката за трофея стигнаха многократните шампиони на страната Бизони (Благоевград) и Девилс (Дупница).

Играе се до 3 победи в 5 срещи, като домакин на първите две в събота и неделя са благоевградчани, пише е-79. Арена на сблъсъка ще е стадион "Портър парк" в парк "Бачиново". Ако се стигне до пети решителен мач, той отново ще бъде в Благоевград.

17-кратният шампион Бизони започна битката във "Файнъл фор" със смазващи победи срещу Юнак (Сф) с 16:1 и 20:3, а след това победи Блус с 21:9 като гост и 15:5 като домакин в петък. Мачът вчера беше изключително интересен, като гостите водеха до 6-ия ининг с 3:4, след влизането обаче на главния мениджър на Бизони Ясен Неделчев нещата с промениха и домакините спечелиха мача.

Съперникът, който ще срещне на финала Бизони - дупнишкият Девълс, победи в първия мач от финалната четворка с 11:1 и 10:8 Блус (Сф), а в четвъртък и петък се наложи с 14:4 и 10:5 срещу Юнак.