Благоевград ще бъде домакин на световното първенство по канадска борба. Състезанието ще се проведе от 1 до 10 октомври тази година. Очакват се над 1200 състезатели от цял свят да участват в надпреварата, която ще бъде предавана от близо 50 телевизии.

Новината съобщиха днес на среща с журналисти президентът на Българската федерация по канадска борба Асен Хаджитодоров и кметът на община Благоевград Атанас Камбитов. В пресконференцията участва и носителят на десет световни титли и многократен европейски и национален първенец по канадска борба Георги Гайдарджиев, почетен гражданин на Благоевград, който освен състезател е и председател на един от най-успешните български клубове в този спорт - благоевградският "Спартак".

България вече е била успешен домакин на световен шампионат - преди седем години във Велико Търново, на две световни купи и на три европейски първенства, припомни той.

Благоевград ще бъде домакин и на генералната репетиция на мондиала – държавното първенство по канадска борба. То ще се състои тази събота и неделя.