Русенецът Теодор Цветков, известен с благотворителни каузи, които подкрепя, постави световен рекорд, който очаква да бъде вписан в "Гинес". В продължение на 71 часа той плува във водите на езерото в лесопарка "Липник" край русенското село Николово. 

Младият мъж е поставил началото на плувния маратон в четвъртък, като го е завършил успешно в неделя следобед. 

Теодор Цветков посвещава постижението си на своите спонсори, близките и на екипа си.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

От кметството в Русе информират, че Цветков е трябвало през този месец да преплува Черно море с екологична кауза, но военната обстановка го е възпряла.

Българският спортист вече е част от Книгата на рекордите "Гинес", след като преплува 10 километра с една ръка, а сега записа още едно изумително постижение.

"71 часа непрекъснато плуване! Успях да подобря и поставя рекорд на "Гинес". Но не това е най-важното. Успях да преборя себе си, да докажа, че пред човешкото тяло и пред психиката волята побеждава и стои най-отгоре в йерархията. Благодаря за цялата подкрепа, това събитие нямаше да е същото без всеки един от вас! Вярвам, че най-доброто предстои. Вярата е непоклатима. Способностите са надминати. Бяха невероятни 71 часа. Щяха да бъдат 72 часа, но заради бурята се наложи да изляза от водата. Не се предадох нито за миг! Защото вярата ми е непоклатима!", бяха първите думи на Теодор Цветков след рекорда.

"Буря, дъжд, вятър... Природните стихии не успяха да застанат на пътя ми, а само да ме изкарат от водата час по-рано. Още едно напомняне, че понякога природата наистина ни говори, а нашата роля е да се вслушваме в нея. И да се грижим за нея. Тя няма да ни подведе. Няма достатъчно силни думи, с които да изразя всичко изпитано и преживяно през последните седмици. Защото и подготовката беше изключително важна, за да мога днес да застана пред вас и да се радвам заедно с вас на този успех, който посвещавам на децата, близките, приятелите, екипа си и всеки един, който до последно вярва в мен", добави Цветков, който е под лекарско наблюдение за възстановяването си, а следващата му цел е да преплува Черно море от Одеса до Бургас.

През май русенецът плува 24 часа в закрит басейн, а миналото лято завърши втори в ултрамаратона в река Самара в подкрепа на световната кауза за справяне с глобалното затопляне.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК

 

71 часа непрекъснато плуване Успях да подобря и поставя рекорд на Гинес. Но не това е най-важното. Успях да преборя себе си, да докажа, че пред човешкото тяло и пред психиката ВОЛЯТА побеждава и стои най-отгоре в йерархията. Благодаря за цялата подкрепа, това събитие нямаше да е същото без всеки един от вас! Вярвам, че най-доброто предстои. Вярата е непоклатима. Способностите са надминати. Бяха невероятни 71 часа. Щяха да бъдат 72 часа, но заради бурята се наложи да изляза от водата. Не се предадох нито за миг! Защото ВЯРАТА ми е непоклатима! ️

Публикувахте от Teodor Tsvetkov в Неделя, 14 август 2022 г.