Младата надежда на смесените бойни изкуства Иван Иванов победи словенеца Едвин Рамдедович в третата минута на първи рунд в мач от престижната бойна верига WFC. Националът на България спечели с ключ на крака и пълно превъзходство в малкото време на ринга.

Варненският боец бе единственият български представител в десетото издание на надпреварата в словенската столица Любляна. “Тактиката, която бяхме отработили с Николай Добруджански ми помогна. Чувствам се удоволетворен”, сподели Иванов след победата.

Спортно-техническият директор на Българската ММА Федерация Теодор Карастоянов, който бе със 77-килограмовия боец сподели, че Иван е показал и завидна психическа стабилност. “Много съм доволен, Иван се качи на ринга психически стабилен и уверен, изпълни указанията на личния си треньор и напълно доминираше. Това се видя от всички в залата”, обясни Карастоянов.

Малшанс не достигна на друг българин, който късно снощи (27 март) участва в турнир от веригата М1 Селекшън в Амстердам (Холандия). Борислав Иглев записа загуба срущу германеца Дейвид Бейзиак./БЛИЦ