Владимир Илиев завърши девети в спринта на 10 км за мъже от финалите на Световната купа по биатлон в шведския зимен център Йостерсунд. Българинът пропусна една мишена в първата си стрелба и финишира на 55.1 секунди зад победителя, записвайки най-доброто си класиране за сезона.

Италианецът Лукас Хофер спечели надпреварата, след като повали всичките 10 мишени и измина трасето за 22:27.1 минути. За него това е втора победа в кариерата за Световната купа и първа след тази в спринта от Антхолц на 17 януари 2014 година.

Втори на 4.0 секунди след победителя завърши представителят на домакините Себастиан Самуелсон, а трети се нареди норвежецът Тарей Бьо с изоставане от 14,4 секунди. Двамата също повалиха всичките 10 мишени.

Двамата претенденти за Големия кристален глобус Стурла Холм Легрейд (Норвегия) и Йоханес Тигнес Бьо (Норвегия) завършиха съответно на шесто и седмо място.

Още двама българи участваха в надпреварата. Антон Синапов е 49-и с две грешки и пасив от 2:04.4 минути, а Благой Тодев завърши 86-и с две пропуснати мишени и на 3:15.8 минути след победителя. За преследването утре се класираха Владимир Илиев и Антон Синапов.