Играй БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Човекът-амфибия Яне Петков подобри рекорда на Гинес за плуване със завързани крайници, като успя да преодолее 3 километра и 380 метра. След активна двуседмична подготовка феноменът от Сандански (роден на 6 август 1954 година) скочи днес във водите на Охридското езеро при температура на водата 22 градуса. За три часа Човекът-амфибия успя да преплува разстоянието от 3380 метра с вързани ръце и крака в чувал, което беше измерено с джипиес.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Така практически Яне Петков подобри рекорда на индиеца Гопал Карди, който с вързани ръце и крака преплува 3071 метра в Индийския океан през 2013 година, но без да бъде в чувал. 

През цялото време на плуването българинът беше следен от четири лодки и медицинско лице.

Постижението на Яне Петков е с много голяма стойност, защото той плува в чувал, за разлика от предишния рекордьор - Гопал Карди. Българинът преодоля дистанцията за 3 часа.

Записът от изумителната проява на Човека-амфибия ще бъде изпратен в централата на Гинес, откъдето се очаква да потвърдят за новия рекорд. 

Припомняме, че през 2017 година Яне Петков стана първият човек, преплувал река Дунав в чувал. Преди време той измина по същия начин и 2300 метра в Охридското езеро.