Австрийската полиция е задържала 34-годишен българин, за когото се твърди, че е главатар на нелегална мрежа за разпространение на забранени стимуланти, пише „Тема Спорт”. Органите на реда са открили в апартамента му във Виена анаболни стероиди и хормони. Следователите са конфискували 5000 ампули и близо 9000 таблетки, които са били предназначени за разпространение на улицата. Конфискуваната стока е оценена на 50 хиляди евро от органите на реда.

В повдигнатото обвинение срещу заподозрения се твърди, че българинът е внасял поне от началото на годината от България в Австрия различни видове анаболни стероиди, хормони и стимуланти. За арестувания ни сънародник се смята, че именно благодарение на търговията на забранени вещества е успявал да финансира престоя си в западноевропейската държава. Според откритите в дома на българина фалшиви опаковки и етикети органите на властта считат, че той е намерил купувач на голямо количество анаболни стероиди със съмнителен произход. Следователите са убедени, че забранените вещества, които задържаният е пробутвал са създадени в “подземни” лаборатории в Китай и Източна Европа. Голяма част от конфискуваната стока обаче няма ясен произход, което още повече засилва мнението за вредността на предлаганите продукти и опасността от употребата им.

При удара австрийската полиция е открила в дома на нашенеца и сума, възлизаща на 3000 евро. Българинът е дал частични признание по време на съдебното заседания, а в момента се намира в ареста на затвора “Винер Нойщад”. Следователите усилено издирват производителите на откритите вещества, както и някои от техните купувачи./БЛИЦ