Българският национален отбор по хокей на лед за младежи до 20 години записа втора победа на група „Б“ на световното първенство в Дивизия III, което се провежда в Истанбул (Турция). Воденият от Дерек Айслер тим разби ЮАР с 5:0 (1:0, 3:0, 1:0).

Денис Пейчев се отличи с два гола за победата на България. Александър Станимиров, Теодор Славков и Антани Тодоров също се разписаха за успеха.

Стефан Пиротски направи две асистенции, а вратарят Георги Миланов завърши с 14 спасявания (100%). Южноафриканският страж Руан ван дер Мерве отрази 67 удара (93,06%).

Това беше последният мач на България в групата, като нашите момчета завършват с актив от шест точки. Те трябва да изчакат края на двубоя между Турция и Израел, който е последен от днешната програма и започва от 19:30 часа, за да разберат мястото си в крайното класиране на групата и съответно съперника си за четвъртфиналите на световното първенство.

В мач от група „А“ Австралия си гарантира първото място след победа над Босна и Херцеговина с 10:0 (1:0, 6:0, 3:0). Това означава, че австралийците на четвъртфиналите ще играят срещу ЮАР, който е последен в група „Б“.

ПЪЛЕН ЗАПИС ОТ МАЧА