Мирослав Киров се окичи със сребро на европейското първенство по борба в полската столица Варшава и донесе първия медал за България от надпреварата. За последно той бе на почетната стълбичка на шампионата на Стария континент през 2014 година, когато взе бронзов медал.

На финали при 74-килограмовите българинът отстъпи на състезаващия се за Словакия Таймураз Салказанов с 0:10. По пътя до титлата шампионът прегази фаворита за титлата Франк Чамизо (Италия), двукратен световен и 4 пъти европейски шампион, който се окичи с бронз.

Преди това българският национал победи Малик Амине (Сан Марино) с 5:1, Мичъл Файнсилвър (Израел) с 8:3 и Валентин Борзин (Молдова) с 5:0.

Георги Вангелов, който спечели олимпийска квота в категория до 57 кг и я смени с 61 кг, загуби мача си за 3/5 място. Той отстъпи с 2:4 на представителя на домакините Едуард Григорев. Така националите за мъже свободен стил приключиха участието си с едно сребро, спечелено от Киров.

Дамите ще спечелят още медали за България в свободния стил, след като днес Миглена Селишка (50 кг) и Биляна Дудова (59 кг) стигнаха до финалите. Сезен Белберова (55 кг) пък ще участва в репешажите за бронз утре от 12:30 българско време.