Европейската шампионка в тласкането на гюле Радослава Мавродиева се завърна преди часове в България. 31-годишната атлетка от Сливен постигна страхотен успех в Глазгоу навръх националния ни празник Трети март. Мавродиева допълни колекцията си от отличия, завоювани на европейски първенства, където до този момент имаше бронз и сребро. 

Българката спечели златото, тласкайки гюлето на 19,12 метра, което е нейно лично постижение за сезона. Само на 1 сантиметър зад нея остана голямата фаворитка Кристина Шваниц (Германия).

"Всичко стана по естествен път. Това беше моето състезание. Трябваше да се случи и затова не смятам, че титлата ми е изстрадана", обясни Радослава при завръщането в България. 

"Ако Шваниц беше тласнала повече, имах сили да отговоря на предизвикателството. Тръгнах с освободено съзнание, не съм си поставяла за цел медал или титла и затова нещата се получиха. И големите фаворити са хора и нямат ден. Много е рано да говорим за световното първенство, нека първо доживеем", добави още Мавродиева.