Ромите в сливенския квартал "Надежда" не се плашат от коронавируса, а и не изпълняват разпорежданията на властите, става ясно от снимки, които се появиха в социалната мрежа. На шокиращите кадри, публикувани в една от групите за града във "Фейсбук", се вижда как голяма група деца играят футбол. Снимките са от тази сутрин и предизвикаха гневни коментари. 

"Кмете, Сливен ще избухне от квартал "Надежда и ти ще си виновен! Там трябва по цял ден да им се обяснява с мегафон за какво става дума. Който не изпълнява - бой и затвор!", е един от коментарите към скандалните снимки. 

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Всички се обединяват около мнението, че случващото се не е нормално и цял Сливен е застрашен заради своеволията на ромите. Близо 25-те хиляди в квартал "Надежда" са под блокада, след като вчера кметът Стефан Радев разпореди въвеждането на ограничителен режим за влизане и излизане от ромския квартал

Засиленото полицейско присъствие обаче не притеснява живеещите там да правят каквото си искат и да не спазват мерките за борба с коронавируса.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!