Още няколко спортни клубове получиха държавна помощ по програмата "60/40". Сред тях е ПФК Ботев (Враца). Това стана ясно от третия списък, публикуван в сайта на Националния осигурителен институт.

Врачани са първият български футболен клуб, който е успял да вземе пари от държавната програма "60/40". Отпуснатата сума за Ботев е 33 956 лева. 

Припомняме, че преди дни Лудогорец обяви, че ще подаде документи, тъй като е изряден данъкоплатец с платени над 8,5 млн. лева налози за последната година и половина, а също така не съкращава служители. Разградчани очакват около 111 000 лева и обявиха, че ако ги получат, ще ги дарят на нуждаещи се хора чрез общините в Лудогорието. Шампионите не фигурират и в третия списък, обявен днес от НОИ.

Сред другите спортни клубове, освен Ботев (Враца), които са одобрени за получаването на средства по въпросната програма, са Българската асоциация по мини футбол (1240,51 лева), клуб по плувни спортове "Варна" (1207,87 лв), клуб по ледени спортове "Одесос" (257,86 лв).

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)