Националният отбор на България (девойки) постигна убедителна победа с 22:18 (12:7) срещу Сърбия на Балканското първенство по хандбал, което се провежда в Бургас. Девойките на Христо Коев надвиха една от световните сили в този спорт. Още от началото нашите момичета започнаха мобилизирано и с отлична игра в защита и неотразими атаки трупаха преднина. Силната игра продължи и през второто полувреме, като на моменти преднината на малките “лъвчета” стигна до 9 гола. Неудържима бе голямата надежда на габровския хандбал Боговеста Йосифова, реализирала 8 гола. Припомняме, че Боги беше отвлечена от собствената си майка в Кипър, за което БЛИЦ ви информира и съдейства за завръщането й в родината.

Другата ни голяма надежда Лора Сарандева отбеляза 6 гола, 5 добави третата от великолепната тройка - Милена Великова. В неделя от 10.30 момичетата на Христо Коев излизат за решителна битка за титлата срещу друг хандбален колос - Македония.

Момчетата на Светослав Божков играха срещу Молдова, представител на силната някога съветска школа. Започнахме с победа - 30:26 (15:13),като и за момент не оставихме под съмнение, че сме по добри. С реализаторските си умения се отличиха Марин Сарандев -14 гола и Йордан Стоянов с 10. Утре мометата на Светослав Божков играят срещу Сърбия и при победа ще спорят за титлата с Македония. По рано днес македонците победиха сърбите с 25:18 (12:11)./БЛИЦ