Таня Богомилова спечели изборите за генерален секретар на БФ Плувни спортове, оставяйки зад себе си Петър Стойчев и запазвайки поста си. Днес в зала „Родина” на стадион „Васил Левски” се проведе отчетно-изборно събрание на федерацията.

Олимпийската шампионка от Сеул`88 заедно с досегашния председател Георги Аврамчев събраха по 67 гласа, докато тандемът Петър Стойчев-Кирил Асенов привлякоха по 55 гласа.

Богомилова е генерален секретар на федерацията от 2002 г., а президент от 2010 г. е Георги Аврамчев. Изборът е за следващия петгодишен мандат.  

На балотажа гласуваха 123 делегати, като една от бюлетините е невалидна. На събранието имаше още една двойка кандидати - бившият зам. министър на спорта Лазар Каменов и многократният републикански шампион и рекордьор в бътерфлая Георги Палазов. Двамата обаче не събраха достатъчно гласове и отпаднаха на първи тур.

"Ще си направим нужната равносметка и ще опитаме да бъдем по-открити и да работим по-компактно за бъдещето на българското плуване. Разчитаме много и на клубовете. Още съм млада и имам сили и желание за работа", каза Таня Богомилова.

"Ще работим с всички, без значение кой е гласувал за нас и кой не. Няма наши и ваши клубове. Всички сме едно семейство и трябва да си помагаме", добави Георги Аврамчев.