Стойка Петрова завоюва петото място в класацията "Спортист на годината" за 2018-а, изпреварвайки Кубрат Пулев, който остана шести. След церемонията боксьорката обяви, че приключва състезателната си кариера и ще се отдаде в треньорското поприще. 

33-годишната Петрова завоюва сребърния медал на Световното по бокс за жени в Индия през ноември. Това е второ сребро за нея, след като през 2016-а завърши втора в Астана (Казахстан).

"Със смесени чувства изпращам 2018 година, тъй като съм леко разочарована за това сребро през годината. То ми е второ, а всеки се бори за върха", бяха първите думи на Петрова пред БНТ.

"Най-трудната битка беше преди 2018-а, тъй като лекувах травма, за да мога да се завърна. Много е тежко, когато един състезател е отсъствал дълго време, но смятам, че го направих по най-добрия начин", продължи боксьорката.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

"Имам планове за драстична смяна на категорията. Смяната ще бъде в личен план, тъй като ще се отдам повече на семейството и ще прекратя състезателната си дейност. Ще се отдам на треньорството. Това решение е взето след края на световното първенство. Близо е 2020 година, когато е Олимпиадата, но виждате, че тази година за бокса е много добра. Имаме шест медала при жените, европейска титла до 22 години. Ще бъда до състезателите, за да ги подкрепям. Най-ценният ми момент е предложението за брак от моята половинка”, завърши Стойка Петрова.