Премиерът Бойко Борисов е на посещение във Враца, където инспектира модернизираната спортна зала и други обекти. Придружаван е от кмета Калин Каменов.

Пред спортната зала Борисов беше посрещнат от стотици, сред които и футболистите от местния Ботев начело с треньора си Антони Здравков.

Обектът е част от проект за разкрасяването на Враца, който е финансиран с почти 23 милиона лева по ОП "Региони в растеж". Заради забавянето на строителството залата, която трябваше да е готова до 20 април, ще бъде изградена до края на годината.

Строителните дейности са на стойност 2 245 585 лева. Застроената площ ще бъде 1 845 кв.м, а общо застроената площ ще е 2 216 кв.м, като застроеният обем ще бъде 16 000 кубични метра.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

"Благодарение на финансирането сега момичетата от женския волейболен отбор не се преобличат пред публиката, а вече имат съблекални. Ремонтът ще ни позволи да имаме и женски професионален волейболен отбор. Останахме и в "А" футболна група. Тази година Ботев (Враца) има 100-годишен юбилей и за празника ще има завършен футболен стадион", съобщи кметът на Враца в джипа на премиера.

"Направихме 30-40 спортни зали", добави Борисов, който присъства и на тренировка на мъжкия волейболен отбор в спортната зала.

Заедно с премиера и кмета на града е и министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.