Премиерът Бойко Борисов присъства на откриването на обновената сграда на Национална спортна академия "Васил Левски" в София. На церемонията беше и кметът на столицата - Йорданка Фандъкова. Борисов получи снимка на легендата на Левски Георги Аспарухов-Гунди като студент.

"Ще бъде с три пъти по-добро финансиране от досегашното. Сега повече работа и показване. Сложете им едни стари снимки, да видят какво е свършено, а пък после да си плямпат каквото искат", обърна се той към ректора на Националната спортна академия "Васил Левски" професор Пенчо Гешев.

"Много се радвам, че преди началото на учебната година се открива такава сграда. Образоването е изключително важно за младите хора. Студентите от НСА се включиха активно в инициативата "София - Европейска столица на спорта", каза Фандъкова.

Сградата, която е на 85 години, бе обновена със средства по европейската програма "Региони в растеж". Общата сума на проекта е 3 755 636,28 лева. 

От тях 3 500 000 лв. безвъзмездна помощ от Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020 г.“ и 255 636,28 лв. съфинансиране от НСА.

В рамките на срока от 30 месеца НСА изготви пълен технически проект и  модернизира сегашната учебна сграда, а като пристройка към нея е изградена и нова спортна зала за студентите. 

Снимка БУЛФОТО: