Страхотно начало на деня записаха националките ни по борба на Европейските игри. Миглена Селишка (до 50 кг), Мими Христова (до 57 кг) и Тайбе Юсеин (до 62 кг) спечелиха първите си битки в Минск и вече са 1/4-финалистки.
 
Селишка и Юсеин бяха безкомпромисни срещу съперничките си и не им дадоха да запишат нито една точка. При по-леките Миглена прегази с 11:0 рускинята Анжелика Ветошкина. За място на полуфинала тя ще спори с украинката Оксана Ливач.
 
След нея пък Тайбе тушира Габриела Слейц (Унгария) и в следващия си мач ще се бори с шведката Йохана Мадсон за място в топ 4.
 
Мими Христова също бе убедителна в двубоя си срещу Франческа Иделикато (Италия), въпреки че й даде 2 т. за успеха с 8:2, а следващата й съперничка ще е азерката Альона Колесник.
 
Двубоите от 1/4-финалите за българките започват в 13:20 часа българско време.
 
София Георгиева пък ще се бори за бронзов медал в Минск, след като надви с 2:1 технически точки румънката Александра Ангел в репешажите. Схватката за отличието ще бъде проведена днес от 20:00 часа българско време.
 
Георгиева, която загуби още в първата си среща при 68-килограмовите от финалистката Анастасия Григориева (Латвия), спечели по една точка в двете части срещу Ангел. Румънката отговори само с една във вторите три минути и по този начин българската състезателка се класира за битката за 3/5 място. Съперничка на Георгиева ще бъде литовката Дануте Домикайтите.
 
Единствена Мария Оряшкова не се справи в първата си среща на турнира по борба и записа загуба от украинката Ала Белинска с 0:10. Така Оряшкова, която вече има един медал в Минск – единственото злато до момента за страната ни, спечелено в самбото, ще трябва да стиска палци Белинска да я изтегли до репешажите за бронза.