Българските борци започнаха с четири победи олимпийската квалификация в София. Най-близо до квота за Игрите в Лондон е Анатолий Гуйдя, който започна директно от 1/4-финалите при 60-килограмовите в свободния стил. Той ще спечели олимпийска виза, ако стигне до финала. Гуйдя се представи добре в първия си мач и спечели чиста победа срещу унгареца Йозеф Молинар. Българинът надви убедително съперника си с 3:0 в първата част, а след това получи медицинска помощ за травма. Все пак европейският шампион от Рига започна и втората част, в която постигна успех с 4:0 точки. Гуйдя се класира за полуфиналите и остана само на една победа от спечелването на квота за Олимпиадата в Лондон.

Кирил Терзиев, Георги Средков и Михаил Ганев също постигнаха победи на старта, но те ще трябва да изиграят повече мачове до финалната схватка.

Олимпийският бронзов медалист от Пекин 2008 Терзиев победи румънеца Мариус Атофани с 2:0 (1:0, 1:0) части в категория до 74 килограма, а в същата фаза при 96-килограмовите Средков отстрани Асланбек Алборов от Азербайджан след 2:0 (1:0, 2:1). Световният шампион от 2010 година Ганев се справи с италианеца Антони Фасугба с 2:0 (1:0, 1:0) в среща от 1/8-финалите при 84-килограмовите./БЛИЦ