Една от звездите в българската художествена гимнастика Боряна Калейн коментира проведения турнир за Купа "София".

"На това състезание надградих спрямо турнира в Марбея. Имаше доста неща, които не се получиха. Етапът е много ранен. Най-важното е да съм в оптимална форма на европейското и след това на световното първенство. Световната купа е много важно състезание за мен. Надявам се да дойдат много хора и да ни подкрепят. Надявам се и аз, и Стилияна да покажем максимума си“, това сподели за БНР най-добрата ни гимнастичка в момента Боряна Калейн след многобоя на международния турнир. 

Състезателката на „Левски-Триадица“ коментира новите правила, които влязоха в сила от първи януари и ще важат за целия олимпийски цикъл и новите си съчетания:

"Нямам най-любимо съчетание. За първи път много харесвам и обичам всичките си съчетания. До голяма степен те успяват да пресъздадат част от моя характер, но по различен начин. Всичките са ми еднакво присърце. Аз не се откривам пред всеки, но тези, които ме познават знаят, че обичам много България и се гордея с това, че съм българка – лентата описва тази моя черта. На моменти съм доста луда – това показват бухалките. Понякога правя смешни физиономии, закачлива съм – това е обръчът. Сега вече се чувствам повече жена, което разкривам с  топката. В интерес на истината с треньорката ми искахме да направим нещо "Уау" за този олимпийски цикъл. Искахме, когато изляза, хората да не знаят какво да очакват от мен. Мисля, че успяхме", каза още тя.

Възпитаничката на Мариана Памукова обясни и върху какво ще работи до световното първенство в София през септември, което ще е и първа олимпийска квалификация:

"Това върху, което работим е да стабилизираме елементите. Аз имам абсолютно всичко – артистичност, необходимата трудност, просто за момента тя не се вижда винаги, защото допускам грешки. Това ще дойде със състезанията и с още много работа в залата. До септември имаме достатъчно време, така че не се притеснявам, че на този етап нещата не винаги не се получават“.