Боряна Калейн спечели днешното контролно състезание на националния отбор по художествена гимнастика, предава Красивата страна на спорта. То се проведе в залата на "Раковски" пред погледа на председателя на федерацията Илиана Раева, както и трикратните световни шампионки Мария Гигова и Мария Петрова.

На второ място остана Невяна Владинова, а след това се наредиха Катрин Тасева, Петя Борисова и Ерика Зафирова. Извън класирането играха Татяна Воложанина и Анна Келман, които се готвят за Младежките игри в Буенос Айрес, като още не е избрана участничката ни.

Изненадата на деня беше дебютът на наионалния ансамбъл за девойки. Възпитаничките на Вяра Ваташка и Цветелина Найденова показаха интересна композиция с пет ленти на музиката, на която с лента играе и Боряна Калейн.

Грациите допуснаха доста грешки, като Калейн беше най-стабилна в четирите си изигравания. Съчетанията на всички са обогатени, а при Невяна Владинова има промени в обръча и много ефектен финал. Катрин Тасева игра с голямо желание, но допусна доста грешки на бухалки. Ерика Зафирова също показва прогрес.

Жените днес играха за първи път от Европейското първенство, след което се готвиха в Япония и тренираха в София. Сега им предстои двуседмичен лагер в Панагюрище и ново контролно на 7 август, след което състезанията в Минск и Казан и за финал Световното първенство в София от 10 до 16 септември. Към момента в списъка за Казан са Боряна и Катрин.