Тервел Пулев (91 кг) стартира със страхотна победа участието си на световното първенство по бокс в Милано. Братът на Кубрат Пулев се справи във втория кръг на надпреварата с Абдул Валид (Афганистан) със 17:1. В първия кръг талантът почиваше, защото беше в горната част на схемата.

Българинът започна много уверено и още след първия рунд водеше убедително със 7:1. Втората част нещата не се промениха. Афганистанецът не успя да изненада с нищо по-малкия брат на европейския шампион при най-тежките Кубрат Пулев. Преди старта на заключителната част авансът беше 12:0. В последните три минути Тервел Пулев играеше предпазливо, но въпреки това увеличи преднината си за крайното 17:1.

В следващия кръг българинът ще има много по-сериозен противник. Той ще среще Осмай Акоста Дуарте (Куба), информира Sportal. Кубинецът е бронзов медалист от олимпиадата в Пекин през миналата година.

Днес българското участие продължава. Братът на Тервел - Кубрат (+91 кг), ще изиграе втория си мач на шампионата. Той ще срещне Юсеф Абед Елгани (Израел) в следобедната сесия. Тогава Детелин Далаклиев (54 кг) ще има за съперник Мехмет Топчакан (Турция). /БЛИЦ