51-годишният Венцислав Маргинов, който почина в болница след нападение на улица в Саутпорт (Англия) след финала в Шампионската лига между Тотнъм и Ливърпул (0:2), не е бил намушкан, а пребит до смърт. Това съобщи пред "FlashNews" братът на жертвата – Стоян Маргинов.

"Брат ми е бил нападнат от група мъже, повален е на земята и е бил пребит до смърт", разказа Стоян. От ударите мозъкът му е бил раздробен. Лекарите в болницата предупредили, че дори и чудо няма да му помогне да оцелее след такива наранявания.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Близките на Венцислав не са се поколебали да дадат съгласие органите му да бъдат трансплантирани на нуждаещи се хора. Стоян всеки ден се чува по телефона с единия от племенниците си – Христо. От него той получава информация и за състоянието на другия син на убития – Станимир, който също пострада при нападението.

За ужасяващия случай бяха арестувани двама мъже. Единият беше освободен срещу гаранция, а другият, който е 31-годишният Джеймс Питър Джелинг, е под арест.

Иначе още една трагедия сполетяла семейството тези дни. Бащата на Венцислав и Стоян е пострадал, докато е цепел дърва, и е приет в болница.