За втора поредна година бягането с добра кауза ще се случи във врачанския балкан. Състезанието "Бягай с усмивка" помага на деца с лицеви аномалии. Както и през 2021 г., всички средства ще бъдат дарени на Асоциацията на пациенти с лицеви аномалии (АЛА).

Преди 12 месеца организаторите Светослав Марков, Методи Симеонов и Даниел Иванов събраха и дариха 6000 лева, а над 60 души се включиха в събитието. Средствата отидоха за асоциацията, както ще бъде и тази година.

Арената на състезанието не се променя. Стартът ще е на 1 октомври (събота) от 10:00 часа на площад "Христо Ботев" във Враца, а маршрутът е с дължина от 24 километра. Най-високата точка е връх Вола.

Всеки от участниците ще може да отдаде почит на великия български революционер Христо Ботев на лобното му място.

"Ще дадем начало на общия старт от площад „Христо Ботев“ във Враца, пресичаме булевард „2 юни“ и се изкачваме към хижа „Вестителя“. Движим се паралелно на булевард „2 юни през гориста местност до малко над Дирекция на природен парк Врачански Балкан, след което се отправяме нагоре по Ботевия път, за да се изкачим до лобното място на Христо Ботев в местността Йолковица. Оттам продължаваме по билото на планината, любувайки се на природата и красивите гледки към Дунавската равнина. Спускайки се по серпентините и връщайки се през гористата местност и хижа „Вестителя“, ще излезнем отново на централния площад", разказаха организаторите. 


 

Във второто си издание на „Бягай с усмивка“ отново 100% от придобитите средства ще бъдат дарени на Асоциация лицеви...

Публикувахте от Run with a Smile в Четвъртък, 29 септември 2022 г.

 

Представяме ви и медалите, които най-бързите трима мъже и три жени ще получат, след като преминат по маршрута на "Бягай...

Публикувахте от Run with a Smile в Сряда, 28 септември 2022 г.