След трите успешни издания, на 19 септември (неделя) от 9:30 часа на Национален стадион „Васил Левски“ ще се проведе четвъртото благотворително бягане – Run2Gether България 2021. Хора с големи сърца и хора с различни възможности ще бягат заедно към една обща цел, а именно да надскочат себе си и да пресекат заедно финалната линия, закичвайки се със специален медал. 

Бягането има за цел да популяризира спорта за всички и да се даде гласност, че равенството значи повече.

Стартът на Run2Gether България 2021 ще бъде даден на 19 септември от 9:30 ч. на Националния стадион „Васил Левски“. Състезателното трасе е 5 километра, като включва и части от Борисовата градина. Финалът също ще бъде вътре в стадиона.

Тази година ще има и времеизмерване за всички бягащи. Събитието обещава вълнуващо преживяване за участниците, нови изненади и приятелства, а в дългосрочен план – промяна на нагласите към хората с различни възможности в обществото. На старт ще застанат не само шампиони, а и редица известни личности. Инициативата има своите звездни посланици в лицето на Ивайло Захариев, Биляна Йотовска, Мария Гроздева, Краси Георгиев, Надя Младенова, Зоя Чавдарова, Йоана Драгнева, Лазар Радков, Луиза Григорова, Мария Илиева, Мануела Малеева, Михаела Маевска, Стела Енева, Яна Маринова и др. 

Събраните средства ще се използват за организиране на регулярни безплатни адаптирани обучения за хора с различни възможности в JAMBA хъб на възможностите.

Обученията са с цел усъвършенстване на професионалните качества на кандидатите за работа и устойчивото им включване в пазара на труда. Това става възможно благодарение на изминалите три издания на Run2Gether България, на Столична община, Район „Лозенец”, на голяма бизнес организация, както и благодарение на подкрепата от още четири международни компании – с тяхна помощ се създаде Адаптиран Кариерен Хъб на общински имот от 224 кв. м. в квартал Лозенец, който отваря врати в края на този месец.  

Организаторите начело с лъчезарните и неспиращи да помагат на всички Йоана Колева и Ива Цолова са категорични, че ще превърнат мястото в модерен център на многообразието, място с адаптирана обучителна база, място за социално и икономическо включване. Усмихнатите дами обещават и пореден вълнуващ празник в неделя, приканвайки колкото се може повече големи сърца да се включат в бягането и да подкрепят важната кауза.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

За регистрация!

За Run2Gether:

През септември 2017 г. българската неправителствена организация Фондация ,,Сошъл Фючър‘‘ и тяхната кауза JAMBA станаха партньор с тайландската организация Клондинсор Ко, основана от Чачай Афибанпоонпон, организатор на най-успешното бягане с кауза в света – Run2Gether.

Вече над пет години, това е най-голямото социално събитие в Банкок, Тайланд.

"Това не е просто бягане. Това е събитие, което променя животи!”, казва основателят Чачай.

За JAMBA:

Фондация ,,Сошъл Фючър” е юридическото лице, стоящо зад каузата – JAMBA. Екипът ѝ разпознава проблема с включването в пазара на труда като едно от най-големите предизвикателства пред хората с различни възможности. А неговото разрешаване, като предпоставка за повишаване на икономическото състояние на населението и увеличаването на броя икономически активните българи. Целият опит и работа в тази сфера на Фондацията показва колко изключителни са хората с различни възможности, колко голям потенциал имат те и че всъщност най-големите предизвикателства за тяхната интеграция са равният достъп до качествено образование, адаптирано професионално обучение и включване в пазара на труда, които са есенциални за всеки човек.

 

И тази година е време за Run2Gether България 2021 | Тичай да помогнеш!, a аз имам удоволствието и тази година на бъда...

Публикувахте от Nadia Mladenova в Понеделник, 13 септември 2021 г.

 

 

Не познаваме човек, който да знае повече за смисъла на фокуса повече от Мария Гроздева. На концентрацията. Да гледаш в...

Публикувахте от Run2Gether България в Понеделник, 13 септември 2021 г.

 

 

БКХИК София-Балкан - устремени, мотивирани, винаги жадни за победа. Качества, които се изграждат в екип. В приятелство....

Публикувахте от Run2Gether България в Понеделник, 13 септември 2021 г.

 

Ихуууу! Криси е забавна, общителна, но най-вече - емпат! От мъничка обича да изслушва хората. Като стане голяма, в...

Публикувахте от Run2Gether България в Четвъртък, 12 август 2021 г.

Хора - всякакви идват да бягат. От най-неочакваните места. Е, от Георги може пък да го очакваш. Защото тича. При това много! ‍ Регистрирай се за бягането: https://run2gether.info/registration

Публикувахте от Run2Gether България в Сряда, 8 септември 2021 г.

 

От малки до големи - тичането му е майката. Не е в състезанието тръпката, а емоцията и общуването. ‍ Регистрирай се...

Публикувахте от Run2Gether България в Петък, 20 август 2021 г.

 

Тенисът е винаги първо в главата. Печелиш или губиш още преди да отидеш на корта. Регистрирай се:...

Публикувахте от Run2Gether България в Сряда, 25 август 2021 г.

 

 

 

Няма нищо по-освобождаващо от движението. По-вълнуващо от спорта. Спортът е общуване. Регистрирай се сега:...

Публикувахте от Run2Gether България в Вторник, 17 август 2021 г.