Черна гора спечели група "А" на световното първенство по хандбал за жени, след като победи домакините от Дания с 23:21 (12:7) в директен сблъсък за първото място. Черна гора завърши с актив от девет точки и на осминафиналите ще играе срещу изненадата на турнира Ангола, докато третото място изпрати датчанките срещу Швеция.

Хандбалистките от Черна гора доминираха изцяло в срещата, играна пред 12 хиляди зрители в Хернинг. Те поведоха със 7:2 рано в срещата и повече не изпуснаха аванса си срещу датчанките, които допуснаха неочаквано голям брой грешки в подаванията и стрелбите, за да загубят мача.

Домакините все пак се доближиха до изравняване в края на мача, но пропуснаха своя шанс и ще трябва да играят в елиминациите срещу съседите от Швеция.

Ане Хансен се изяви с осем гола за националния тим на Дания, а Луис Бургаард вкара още пет. Дурдина Яукович пък се отчете със седем попадения за Черна гора.

Световният шампион Бразилия изигра един от най-интересните мачове в турнира, като в него победи Франция с 21:20 (11:9). Южноамериканките спечелиха група "С" и ще играят срещу Румъния в първата фаза на директните елиминации. Ангола поднесе изненадата на световните финали, класирайки се на осминафинал. Африканките победиха Китай с 32:29 (15:11) след 10 гола от 12 изстрела на Наталия Бернар, като следващото препятствие за тима е един от фаворитите в турнира - Черна гора.