България вече има четирима представители в ръководните органи на Международната федерация по гимнастика (ФИГ). В мексиканския град Канкун се проведе изборен Конгрес на централата, на които Стоян Димитров, Мария Гигова, Мария Минева и Николина Христова бяха избрани в няколко комитета, което е огромно признание за българските гимнастически спортове.

Президентът на БФСкокове на батут Стоян Димитров стана член на Съвета на ФИГ. Той получи 45 гласа. Мария Гигова, председател на БФХГ, беше преизбрана за член на Техническия комитет по художествена гимнастика с 60 гласа. Мария Минева остана вицепрезидент на ТК по аеробна гимнастика, след като получи 61 гласа. Николина Христова пък беше избрана за член на Техническия комитет по спортна акробатика с 54 гласа.

76-годишният италианец Бруно Гранди беше преизбран за президент на ФИГ. Той ще остане начело на централата до 2016-та година. Гранди, който е начело на ФИГ от 1996 година, получи 68 гласа от общо 106. Втори с 24 гласа е Васили Титов (Русия), а трети с 14 гласа Андриан Стойка (Румъния). Рускинята Наталия Кузмина беше избран за председател на ТК по художествена гимнастика, а вицепрезиденти са Ноха Абу Шабана (Египет) и Лаура Акоста (Мексико).